Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

 

Vellets historie

I 1910 utparsellerte Grav gård 400 mål til nybyggere. Det er dette som nå i hovedsak er Østre Grav Vel sitt område. For mindre enn 100 år siden var dette et landskap preget av skogkledd villmark. Nå er det verken utbyggingsområder eller større sammenhengende grøntareal igjen. Initiativet til en nybyggerforening for “parselleierne av gården Grav” ble tatt i februar 1911, og første generalforsamling i “Grav Nybyggerforening” ble holdt 22. november 1911. I 1918 ble foreningens navn endret til Østre Grav Vel. I forbindelse med utparselleringen i 1910 ga eier av Grav gård en tomt til forsamlingshus. Denne tomten ble imidlertid solgt og i stedet kjøpte man i 1916 et lite hus med stor tomt i Bjerkelundsveien 31-33 (Østheim). Det nåværende velhuset - Østheim - ble reist på tomten og sto ferdig i 1931.

 

Jubileumsboken foreligger nå. Hvert medlem kan få ett gratiseksemplar. For andre koster den kr 150. Boken kan bestilles ved epost til: post@gravvel.no.

 

 

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn